Ledverlichting

Voordelen ledverlichting

Ledverlichting heeft vele voordelen ten opzichte van gloei- spaar- of halogeenlampen.

Duurzaam
Ledverlichting is zeer milieuvriendelijk. Dankzij de geringe onderhoudsbehoefte en de kleurvastheid heeft ledverlichting een zeer lange levensduur. Daarnaast bespaart ledverlichting al snel 80 tot 90% energie, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk minder is als bij oudere typen verlichting.

Eenvoud
Retrofit ledlampen zijn populair. Ze vervangen één op één de bestaande lichtbron en het bestaande armatuur is eenvoudig om te bouwen. In sommige situaties is het echter beter het gehele armatuur te vervangen, omdat dit op de langere termijn een beter rendement oplevert. Voor bestaande armaturen zijn er vervangende led-oplossingen die voldoen aan de beoogde verlichtingswens.

Mogelijkheden
Met ledverlichting zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor ieder armatuur is inmiddels ledverlichting verkrijgbaar in alle vormen en kleuren. Daarnaast is ledverlichting schokbestendig. Prima licht en een mooie besparing; de warme lichtkleur en hoge Ra-waarde zorgen voor een waardige één op één vervanging van je gloei-, tl- en verlichtingsarmaturen.

ledverlichting3.jpg

De besparing is minstens zo belangrijk. Daarom rekenen wij de prijs-kwaliteitverhouding voor je uit en leveren we de juiste databladen met informatie over levensduur, duurzaamheid en uitstraling. De juiste verlichting verhoogt het comfort en vermindert het ziekteverzuim. In arbeidssituaties moet licht daarom altijd voldoen aan de wettelijke eisen(NEN 12464). Het plaatsen van de juiste lampen vereist dan ook kennis en ervaring. Wij helpen je graag om het juiste product te kiezen.

“In de zakelijke omgeving zijn prachtige combinaties van natuurlijk licht en led-armaturen de basis van een productieve en gezonde werkomgeving.”

Om comfortabel te kunnen werken is het belangrijk dat je verlichting voldoet aan wettelijke minimum eisen. Met onze kennis, ervaring en planmatige aanpak ben je gegarandeerd van de juiste lichtintensiteit, kleur, veiligheid en beleving binnen de geldende normeringen. Ons lichtplan bestaat uit:

 • Lichtplan conform NEN-EN 12464
 • Voldoende lichtopbrengst
 • Verblindingsbeoordeling volgens UGR/ verdeling licht
 • Licht tekeningen
 • Aanlevering vanuit CAD
 • Lichtsterkte verdeling Lux/candela
 • Efficiëntie berekening W/m2 (DIAlux evo / Relux)

Vragen of meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over ledverlichting of heb je een vraag over onze diensten? Je kunt ons bereiken via onderstaande gegevens. Wij vertellen je dan ook graag meer over onze condities.

Via e-mail: info@technea.nl
Bellen: 058 288 47 39

Om te achterhalen wat je kunt besparen op je energiekosten door het vervangen van verlichting, is een verlichtingsscan van de huidige situatie in je bedrijf nodig. Op basis hiervan kunnen wij je een alternatief bieden met energiezuinige verlichting. Wij kijken dan naar de investering, de energiebesparing en uiteindelijk de terugverdientijd. Hierdoor zie je in één overzicht wat energiezuinige verlichting bij je kan opleveren.

Bij een verlichtingsscan zijn de volgende vragen van belang:

 • Hangt er al energiezuinige verlichting?
 • Welke en hoeveel armaturen hangen er? En hoeveel buizen per armatuur?
 • Wat is het wattage van de lampen?
 • Wat is het verbruik van de bestaande verlichting?
 • Wat is de lichtopbrengst van de bestaande verlichting?
 • Wat is het aantal branduren per dag/jaar?
 • Wat is de kWh prijs?
 • Wordt er gebruik gemaakt van spiegelmateriaal in de armaturen?
 • Worden de lampen conventioneel of hoogfrequent voorgeschakeld?
 • Is er daglicht aanwezig?

Om te bepalen welke verlichting de meest duurzame oplossing is, is het van belang om op de betreffende locatie te kijken naar bovenstaande punten. Voor het gemak kun je hier de invullijst downloaden. Ook helpt het om foto’s te maken van de huidige situatie, zodat we met een goed alternatief kunnen komen met een zo groot mogelijke energiebesparing met minimaal dezelfde lichthoeveelheid. Ook berekenen we de mogelijke fiscale voordelen die bijdragen aan een nog kortere terugverdientijd.

Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in