Koeling: plafond & wand

Plafondkoeling en Wandkoeling

Plafondkoeling_technea_duurzaam

Een ruimte verwarmen én koelen via het plafond of de wand? Het kan met het klimaatplafond en wandkoeling van het merk Variotherm. Naast verkoeling op warme zomerdagen, produceren ze ook aangename stralingswarmte. Een multi-inzetbaar klimaatsysteem! Daarnaast zijn ze geluidloos en energiebesparend.

Klimaatplafond voor o.a. kantoren

Ons klimaatplafond (ook wel plafondkoeling genoemd) is de oplossing voor kantoren omdat het een aangenaam binnenklimaat creëert. De onaangename warmte stijgt op richting plafond. Door het koelplafond circuleert koud water door buizen (door een warmtepomp). Op die manier krijgt het vertrek een aangenaam koel binnenklimaat. We hebben twee systemen:

 • Klimaatplafond (standaard)
  Dit klimaatplafond kan zowel verwarmen als koelen en is niet voorzien van een akoestische plaat. Lees meer >>

 • Klimaatplafond (akoestiek)
  Deze plafondkoeling heeft in de zichtbare plaat voorgeboorde gaten. Er zijn verschillende diameters voor de best mogelijke akoestiek. Aan de achterkant zit een akoestisch vliesdoek. Lees meer >>
Vergroot afbeelding klimaatplafond-koeling-prijs-nadelen-werking Klimaatflafond in woonkamer
Vergroot afbeelding klimaatplafond-koeling-prijs-nadelen-werking Klimaatplafond kantoor

Wandverwarming en wandkoeling

Onze Variotherm wandverwarming kun je ook gebruiken als wandkoeling. We hebben de twee onderstaande systemen.

 • Register-wandkoeling voor bepleisterde afbouw
  Deze complete klimaatinstallatie bestaat uit wandmontagematerialen, wandverwarmingsbuis en pleisterwerk. Via een warmtepomp laat je koud water circuleren door het systeem. Lees meer >>

 • Module-wandkoeling voor droge afbouw
  Is er sprake van houtskeletbouw, geprefabriceerde huizen of zolderverdiepingen? Dit type wandkeling is een flexibel platensystemen en is een wandkoelsysteem en afgewerkte muur in één. De montage is droog, schoon en in een handomdraai gebeurd. Lees meer >>

Je past klimaatinstallaties o.a. toe bij:

 • Kantoren
 • Overheidsgebouwen
 • Slaapkamers
 • Woonkamers
 • Zolders
 • Fabriekshallen

Aangenaam klimaat i.p.v. verkouden

Vele traditionele klimaatinstallaties zoals airco creëren lage ruimtetemperaturen, tochteffect en geluidsoverlast. Daarnaast nemen ze veel energie. Bij dit soort installaties ervaar je vaak een ‘koudeschok’ wat kan resulteren in verkoudheid.

Omdat onze klimaatinstallaties met water werken is dit niet het geval. De warmte is eenvoudiger te transporteren (hoge warmtecapaciteit en dichtheid). Je bespaart daarnaast veel energiekosten.

Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in