Zonneboiler

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat zonnewarmte omzet in warm water. Dit kun je gebruiken voor het verwarmen van woningen, gebouwen, koud leidingwater en zwembaden. Een zonneboilersysteem heeft een opslagvat (of boiler) en zonnecollectoren (vacuüm of vlakglas). Een collector ziet eruit als een groot raam en is eenvoudig op dak en indak te monteren.

Vergroot afbeelding zonneboiler-collector-vacuum-vlakglas
Vergroot afbeelding Consolar zonneboiler
Vergroot afbeelding zonneboiler-collector-vacuum-vlakglas

De werking van zonneboilers en zonnecollectoren

Hoe werkt een zonneboiler en een zonnecollector? Er zit collectorvloeistof in een collector dat wordt verwarmd door de zon. De vloeistof stroomt door een opslagvat en verhit vervolgens het water in het opslagvat. Omdat het water al is voorverwarmd hoeft de cv-ketel minder hard te stoken. Dit bespaart energie en zo stookkosten. De temperatuurhoogte en opgewekte energie is zelfs via het internet uit te lezen.

Speciale zonneboilers

De SOLUS II van het merk Consolar is 's werelds efficiëntste boilervat. Door het unieke laadsysteem is het rendement van de SOLUS boiler hoger dan normaal. Een traditionele boiler verliest veel rendement tijdens het verwarmen en het gebruik. Dit komt omdat koud water zich vermengt met warmer water. Door een gescheiden toevoer van warm water, wordt warmte in de SOLUS II veel efficiënter opgeslagen. Dit heeft diverse voordelen:

  • • Snelle opwarming, ook bij minder zonlicht
    • Meer warm water dan boilers met hetzelfde volume
    • Lagere belasting en langere levensduur verwarmingstoestellen
    • Extern te besturen via het internet (controle)

Geschikt voor nieuwbouw, bestaande woningen en bedrijfspanden

omstandigheden-zonneboiler-collectoren-vacuum-vlakglas.jpg

Zonneboilers worden zowel in nieuwe als bestaande woningen geplaatst. Dankzij de afneembare isolatieschil* zijn de opslagvaten ook te monteren op plaatsen die minder makkelijk toegankelijk zijn. De zonnecollectoren zijn geschikt voor zowel het platte dak als een hellend dak.

Wij leveren twee soorten boilers. De Coax heeft een buffervat van 200 liter. Heb je een vat nodig van meer dan 550 liter? Dan kies je voor de Solus. Daarnaast leveren we zowel vlakglas als vacuümbuis collectoren.

*niet van toepassing bij Coax boiler

Zonneboilercombi met warmtepomp, cv-ketel, pelletkachel

Zonneboilers zijn eenvoudig te combineren. Bijvoorbeeld met bestaande of nieuwe verwarmingstoestellen zoals een CV-ketel, Warmtepomp, Hout-CV of pelletkachel. De boiler verlengt daarnaast de levensduur van genoemde verwarmingstoestellen. Dit komt omdat ze minder vaak aanslaan.

Besparing zonneboiler als verwarmingsondersteuning

Zonneboilers leveren een jaarlijkse besparing circa 50%-70% op het warm leidingwater. Dit is 5%-15% van het totale energieverbruik. In combinatie met verwarmingsondersteuning loopt de jaarlijkse besparing op tot wel 40% van het totaal verbruik. Wil je nog meer rendement uit een zonneboiler halen? Sluit dan een hotfill installatie aan op je vaat- en wasmachine.

Energieneutraal door een zonneboilersysteem

Met zonnewarmte ben je minder afhankelijk van het energiebedrijf. De afgelopen tien jaar zijn de energieprijzen gemiddeld met 5-7% per jaar gestegen. Door de recente lagere energieprijzen betaal je nu wellicht minder voor fossiele energie, maar is het niet een fijne gedachte om voor je warme water en verwarming ‘vrij’ te zijn van het energiebedrijf?

Zonneboilersysteem kopen?

Heb je interesse in een zonneboiler of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via 058 - 288 47 39 of stuur een e-mail naar info@technea.nl . Onze collega's staan je graag te woord.

Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in