Vloerverwarming (LTV)

Lage temperatuur verwarming (LTV)

Vloerverwarming_technea_duurzaam

Wij leveren zowel traditionele als lage opbouw (20mm) vloerverwarming. Beide systemen werken op lage temperatuur (LTV) en zijn eenvoudig en snel te leggen. Het lage opbouw systeem is geschikt voor houten ondervloeren zoals bij oude huizen of op hoger gelegen verdiepingen.


Lage opbouw vloerverwarming voor renovatie en droogbouw.

Voor ruimtes waar geen zandcementdekvloer (40-60mm) mogelijk is, bieden wij een lage opbouw vloerverwarming (20mm) aan. Deze is geschikt voor droogbouw, houtskeletbouw, renovatieprojecten en houten ondervloeren. De vloerverwarming wordt geleverd met kant-en-klare noppenplaten. Zo is het systeem snel en eenvoudig te leggen. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een badkamer, aanbouw, woning of bovenverdieping. Lees meer >>

Vergroot afbeelding variokomp-vloerverwarming-lage-temperatuur
Vergroot afbeelding vloerverwarming buis leggen
Vergroot afbeelding

Traditionele Vloerverwarmingssystemen op lage temperatuur

Voor situaties waar voldoende opbouwhoogte (40-60mm) mogelijk is, leveren wij een traditioneel systeem. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Lees meer >>

Lage Temperatuur vloerverwarming

Wij leveren vloerverwarming van het merk Variotherm. Doordat de systemen op lage temperatuur werken bespaar je veel energiekosten. Een traditionele radiator wordt verwarmd met +/- 80 graden. Bij lage temperatuur kun je stoken op 40 - 50 graden.opbouw lage opbouw vloerverwarming

Voordelen lage temperatuur vloerverwarming

  • 12-15% Energiebesparing!
  • Gezondere omgeving, hogere zuurstofopname mogelijk
  • 1-2°C Lagere kamertemperatuur mogelijk
  • Aangenaam gevoel door stralingswarmte
  • Hoog comfort

Hoe werkt een vloerverwarming?

Een radiator verwarmt een woning of bedrijfspand op slechts enkele plekken. Vloerverwarming daarentegen gebruikt de volledige vloeroppervlakte van de ruimte. Door de buizen in de vloer stroomt warm water. Zo ervaar je een aangename stralingswarmte en heb je nooit meer koude voeten.

In de meeste gevallen is de vloerverwarming aangesloten op een cv-ketel. Maar om je energierekening verder te verlagen kun je het aansluiten op een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of hout-cv.

Vloerverwarming kopen en/of laten installeren?

Wij geven zowel installateurs als particulieren graag advies over wat de beste optie is voor jouw situatie. Daarnaast is het mogelijk dat we je in contact brengen met een installateur uit jouw regio. Interesse in vloerverwarming? Neem dan contact op via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl.

Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in