Hotfill

Principe van de hotfill

Er zijn verschillende mogelijkheden om water te verwarmen. Elektrisch verwarmen is daarvan het meest kostbaar. Een combiketel, gasgestookte boiler, warmtepomp en zonneboiler verwarmen water veel goedkoper. Alleen hoe kan een vaatwasser of wasmachine gebruik maken van deze goedkopere warmte? De oplossing is een hotfill. Dit kleine apparaat monteer je in de buurt van de wasmachine of vaatwasser. Lees op deze pagina meer over de werking, voordelen en besparing.

Aansluiting op wasmachine of vaatwasser

De hotfill sluit je eenvoudig aan en dit vereist geen enkele ingreep in de bestaande vaatwasmachine of wasmachine. Er zijn twee waterleidingen nodig. Eén voor warm water en één voor koud water. Op beide kranen komt een magneetventiel met temperatuursensor. Het kan zijn dat er geen losse waterslang aan de wasmachine of vaatwasser zit. Er is dan sprake van een vast aansluitpunt. In zo'n situatie is er een koppelstuk en een extra stuk waterslang nodig. Wij kunnen deze onderdelen erbij leveren.

Wassen

Bij de eerste keer wassen met de hotfill moet het volledige programma gedraaid worden. De hotfill onthoudt de verschillende standen en bij de volgende wasbeurt hoeft alleen de temperatuur op de hotfill met een tiptoets ingesteld te worden.

Timer

Met een timer is de begintijd in te stellen. Je kunt dus gebruik (blijven) maken van het nachtstroomtarief.

Watervoeler voorkomt waterschade

Vergroot afbeelding

Als extraatje wordt de hotfill standaard geleverd met een watervoeler. Mocht er ooit ergens in de ruimte een kraan lekken of een buis springen dan zal de stroomtoevoer naar de wasmachine onmiddelijk worden geblokkeerd. Dit om ongelukken te voorkomen. De klant kan veilig van huis zonder zorgen.

Wat bespaar ik met een hotfill?

Wat de exacte besparing is verschilt per vaatwasser, wasmachine en programma. Hoe ouder de machine des te meer koud water er opgewarmd moet worden, dus hoe groter de besparing.

Toepassen van de hotfill

De hotfill kan eigenlijk altijd toegepast worden. Wanneer je klant een geiser heeft is het verstandig om voor de aanschaf van de hotfill even contact met ons op te nemen. Hoe meer er (af)gewassen wordt des te meer men bespaart. De hotfill is daarom ook ideaal op campings, pensions, in hotels en in verzorgingshuizen.

Heb je klanten met een zonneboiler? Of die de aanschaf van een zonneboiler overwegen? Kaart dan ook eens de hotfill aan. Met het combineren van zonneboiler en hotfill, is (af)wassen van maart tot november praktisch gratis! (Uiteraard wanneer de boiler nog op temperatuur is). Tevens wordt de zonneboiler meer benut omdat er een grotere warm water vraag is. Hierdoor is de gemiddelde delta T hoger en heeft de zonneboiler dus een hoger rendement en een kortere terugverdientijd.

Voordelen hotfill systeem

  • wasbeurten zijn goedkoper
  • positieve bijdrage aan ons milieu
  • grote besparing op de energiekosten
  • minder opwarmtijd nodig

Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in