Wandverwarming

Met de wandverwarming (ook wel muurverwarming) creëer je een aangenaam binnenklimaat. Dit systeem is geen elektrische wandverwarming, maar werkt op basis van water. Zo kun je op warme zomerdagen het systeem ook gebruiken als wandkoeling. Dit systeem werkt op lage temperatuur en is daardoor energiezuinig. Je bespaart als snel 12 tot 15% op de stookkosten.

Voordelen muurverwarming

 • Energiebesparing van 12 – 15% door de lagere stookkosten
 • Schone lucht, geen stofverplaatsing en daardoor minder irritatie door oud stof
 • Aangename warme muren en aangename stralingswarmte
 • 1 – 2 graden lagere kamertemperatuur mogelijk
 • Geen lelijke radiatoren en meer ruimte
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 • Eén systeem voor de houtskeletbouw en één voor traditionele bouw


Werking wandverwarming

Vergroot afbeelding Register_wandverwarming

Het systeem van een wandverwarming is praktisch hetzelfde als dat van een vloerverwarming. De buizen/slangen zijn dan alleen verticaal in de wand gelegd. Door die buizen stroomt water wat je verwarmt met bijvoorbeeld een pelletketel, zonnecollector of een warmtepomp.

Het verschil tussen vloerverwarming en wandverwarming is dat de warmte via een horizontale of verticale straling wordt overgedragen. Bij gewone verwarmingssystemen gebeurt dat via opstijgende lucht (convectie). Wandverwarming voorkomt zo luchtbeweging en daardoor stofcirculatie. Daarnaast zorgt de horizontale straling ervoor dat andere wanden en plafonds warm (warmteabsorptie) worden. De omsluitende wanden, plafonds en vloer zorgen tevens voor warmtereflectie. Het resultaat is een gelijkmatig verwarmde ruimte. De verwarming van muren is ook in te delen in groepen via een verdeler. De warmte is zo per ruimte in te stellen.


Wandverwarming combineren met warmtepomp, HR-verwarmingsketels en zonnecollectoren

Een muur heeft vaak een veel groter oppervlak dan een radiator. Daardoor is de temperatuur van een muurverwarming aanzienlijk lager terwijl het warmtegevoel beter is. Door de lage temperatuur verwarming is het gebruik van HR-verwarmingsketels, warmtepompen of zonnecollectoren een uitstekende keuze.

Wandverwarming voor woonkamer, bestaande bouw, nieuwbouw

Onze wandverwarmingssystemen zijn geschikt voor badkamers, keukens, woonkamers, prefabwoningen, verzorgingstehuizen, bedrijfspanden…eigenlijk geschikt voor iedere situatie. Van bestaande bouw (renovatieproject) tot nieuwbouw.

Voordelen Module-wandverwarming:

 • Ideaal voor houtskeletbouw, geprefabriceerde huizen en de inrichting van zolderverdiepingen
 • Lage temperatuur verwarming werkt energiebesparend
 • Verwarming en afgewerkte wand in één (geschikt voor afbouw)
 • Originele Fermacell gipsvezelplaten
 • Zeer snelle montage
 • Brandveilig

Soorten wandverwarming

Wij leveren zowel een Register en Module wandverwarming (voor meer info klik op de namen in het linker menu). Deze systemen kunnen per situatie (ramen, deuren) worden aangepast en voorkomen koude buitenwanden en ramen. De Register wandverwarming wordt vaak toegepast op steenachtige wanden. De Module wandverwarming op een regelwerk.

Twee verwarmingsinstallaties

 • Module wandverwarming
  Dit is een kant-en-klare wandplaat met daarin de verwarmingsbuis verwerkt. Snel en eenvoudig te monteren en ideaal voor houtskeletbouw, prefabwoningen en renovatie. Lees meer >>

 • Register Wandverwarming
  Dit systeem heeft slechts 21mm opbouwhoogte en is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Lees verder >>


Voordelen Register wandverwarming:

 • Variotherm register-wandverwarming is geschikt voor o.a. woningen, monumentale panden en kantoorgebouwen
 • Produceert infrarood stralingswarmte
 • Uitvoering: SWH2: Opbouw 21mm, voor stenen buitenmuren met U-waarde kleiner of gelijk aan 0,3W/m2K, toepasbaar op binnenmuren


muurverwarming installatie
offerte-technea-aanvragen.jpg


Als installateur, architect, voorschrijver of particulier wandverwarming kopen?

Technea Duurzaam is een technische groothandel in duurzame producten. We leveren zowel aan consumenten als installateurs. Heb je als particulier interesse in wandverwarming? Wij adviseren je graag en brengen je desgewenst in contact met een installateur uit je regio. Neem contact op via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl.

Contactgegevens

Technea Duurzaam

Technea Duurzaam
Pallasweg 13
8938 AS Leeuwarden
T 058 - 2884739
E info@technea.nl
Ma t/m Vr - 08:30 - 17:00
Routebeschrijving


Over ons

Sinds 1998 zijn we gespecialiseerd in duurzame installatietechniek. Ons assortiment bevat selectief gekozen producten waarmee je (deels) onafhankelijk wordt van het energiebedrijf. Naast levering, ondersteunen we installateurs / calculatiebureaus en architecten met technisch advies, calculaties en hulp bij subsidies.


MVO-prijs 2015

Technea Duurzaam winnaars Koplopersproject 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in